Firyan Kaplan
Voor & AchternaamFiryan KAPLAN
NationaliteitBelgisch
GemeenteEvere
Burgerlijke staatGetrouwde
KinderenEen 4-jarig meisje en een jongetje
WerkgelegenheidOnafhankelijk, boekhoudsoftware sector
OnderwijsMaster in Bedrijfskunde en Management (UCL-IAG)
Graduate in Marketing (EPHEC)
Gemeentelijk mandaatGemeenteraadslid vanaf 2012
Ik ben een Belg, geboren in een klein dorp genaamd "Mar Bobo" in het zuidoosten van Turkije. Mijn ouders bewerkten akkers en voedden vee op om een gezin van negen kinderen te voeden. Ik was de laatste die arriveerde. Het leven was in die tijd niet gemakkelijk voor gezinnen, dus een kind begon zijn ouders al op de leeftijd van 6-7 te helpen.
Marbobo
Helaas heeft werk voorrang op de school gehad. Er was heel weinig ruimte voor scholing, of helemaal niet. Aangekomen in België op 9-jarige leeftijd, was ik meteen ingeschreven op school. Ik heb Frans geleerd en ben begonnen met het volgen van een echte opleiding.
Vijf jaar later, met mijn familie, vroegen we en ontvingen met trots de Belgische nationaliteit.
Bruxelles
Aan het einde van mijn studie begon ik een Graduaat Marketing bij EPHEC in Brussel, die ik met onderscheiding behaalde. Met deze aanmoediging volgde ik een diploma in Administration and Business Management aan de UCL-IAG, die ik ook met onderscheiding heb afgerond.
Ik begon toen mijn professionele leven. Na iets meer dan een jaar als medewerker begon ik als een onafhankelijk en met collega's hebben we een bedrijf op het gebied van boekhoudsoftware opgericht. Op dit moment is een belangrijk onderdeel van mijn professionele activiteit het lesgeven in software accounting aan middelbare scholieren.
Evere
Met de steun van de inwoners van Evere werd ik gemeenteraadslid in 2012. Ik ben ook voorzitter van Vzw Triton (de gemeenschappelijke poel van Evere) en ik vertegenwoordig Evere in de raad van bestuur van Hydrobru (distributie van drinkwater).
Ik ben getrouwd en heb een klein meisje dat nu naar de kleuterschool gaat.