Zeer actieve burger in Evere, ik ben een regelmatige van vele evenementen georganiseerd binnen onze gemeente. Voor mij is het van fundamenteel belang dat gemeenteraadsleden investeren in het leven van de gemeente en zichzelf toegankelijk maken voor hun medeburgers. Niet alleen een paar maanden voor de verkiezingen, maar goed gedurende de hele legislatuur!
Ik presenteer hier enkele activiteiten die mijn hart na aan het hart liggen, naast vele andere!

Jaarlijkse Groeten

Toen ik liep voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, kreeg ik vaak te horen dat 'politiek' dat wel was alleen gehoord toen je moest worden gekozen. Ik beloofde toen diegenen die mij vertrouwden dat het mijn zaak niet zou zijn.
Naast mijn bijna constante aanwezigheid in de activiteiten van de gemeente, presenteer ik mijn wensen elk jaar voor alle Everois. Op de achterkant van mijn wenskaart staat een reeks nuttige telefoonnummers inclusief mijn privé-nummer. Op deze manier heeft iedereen elk jaar mijn contactgegevens kom bij me als hij het nuttig vindt.
Carte de Voeux 2018 (recto)
Omdat ik mijn kaart grotendeels persoonlijk verspreid, loop ik door alle wijken van de gemeente, waardoor ik op de hoogte kan blijven van alles wat er gebeurt en inwoners van alle buurten kan ontmoeten.

Trouwjubileumceremonie

Ik ben een vaste klant tijdens de trouwjubileumceremonie van onze ouderlingen, gevierd in de gemeente. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, maakt deze activiteit geen deel uit van mijn mandaat, ik neem deel aan de Ceremonie door puur persoonlijk initiatief.
Onze gemeente heeft niet de mogelijkheid om dure feesten te vieren. Ik vind daarom dat ik als gemeenteraadslid een deel van mijn zaterdagochtend kan opdragen om de wethouder te vergezellen en zo zonder kosten aan iedereen in het zegel van het evenement kan bijdragen.
Of de Elders nu door hun familie worden vergezeld of niet, zo'n aanwezigheid is een plezier. En voor mij is het elke keer mooie ontmoetingen met het oproepen van prachtige familiegeheugens.

SEL Evere

SEL is het Local Exchange-systeem. Een SEL is een groep mensen die middelen beschikbaar stellen aan elkaar, volgens een specifieke ruileenheid voor elke groep. Evere heeft zijn eigen SEL-systeem, SEL Evere, waarvan ik een aantal jaren lid ben geweest.
De SEL Evere-vergaderingen worden meestal gehouden op de 1ste zaterdag van de maand om 10 uur in de Evere Shopping Lunch Garden. Als je ons wilt ontmoeten, zonder enige vorm van engagement, moet je gewoon komen, zelfs zonder je aan te kondigen, ben je welkom!

Participative Duurzame wijken

De "Participative Duurzame wijken" is een regionaal initiatief dat is gericht op ondersteuning van duurzame gemeenschapsgebonden burgerinitiatieven op buurtniveau.
Ik neem deel aan een van deze "Participative Duurzame wijken". Momenteel hebben we kippen, bijen en vogels. We hebben ook een moestuin. Wij zijn gevestigd, met instemming van de eigenaar, op een van de drie percelen bouwgrond van een oud bouwterrein gelegen in de Chaussée de Louvain nabij Paduwa. Aarzel niet om naar ons toe te komen om te bezoeken, U bent welkom.

Buurtraden

De buurtraad van Lag Evere bestaat momenteel uit tien vrijwillige burgers die de link willen leggen tussen de inwoners van de lagere buurten van Evere en de verschillende diensten van de gemeente. Ik ben een lid, met een dubbele hoed van resident en gemeenteraadslid.
De "Laag Evere" wordt begrensd door Chaussée de Haecht (inbegrepen) in het zuiden en de Moeraske in het noorden. Als u in dit gebied woont en met ons mee wilt doen, aarzel dan niet om contact met mij op te nemen. Als u in een ander deel van Evere woont, zal ik u graag informeren over de Buurtraad waarnaar u kunt terugkeren.